De Stichting Suriprofs zal de komende maanden geen nieuwe projecten in Suriname ondersteunen. Na de benefietwedstrijd in 2015 tegen Jong Ajax zijn de Suriprofs niet meer in actie geweest om gelden bij elkaar te voetballen. Daarom beschikt de stichting momenteel niet over voldoende middelen om projecten in Suriname te steunen of van de grond te krijgen.

De opbrengst van de benefietwedstrijd van de Suriprofs Legends in Rotterdam in maart van dit jaar is in zijn geheel ten goede gekomen aan voorlichting over en bestrijding van de sikkelcelziekte.

Met de KNVB is in september constructief overleg gevoerd. Beide partijen hebben daarin te kennen gegeven dat de jaarlijkse benefietwedstrijd van de Suriprofs tegen een club uit het betaald voetbal zeker weer op de voetbalkalender moet komen. Die zou dan net als in voorgaande jaren opnieuw in mei, aan het eind van de voetbalcompetities, moeten worden gespeeld.

Secretaris Dayene Hardjo-Buyne zegt dat er nog steeds elke maand nieuwe aanvragen uit Suriname binnenkomen. ‘Natuurlijk is het jammer dat we organisaties dan moeten teleurstellen. Juist nu het in Suriname minder gaat en financiële of materiële steun uit Nederland meer dan welkom is. Maar ik verwacht dat Surinaamse organisaties en stichtingen over niet al te lange tijd zeker weer een beroep op de Suriprofs kunnen doen.’

Laad meer gerelateerde berichten