De Suriprofs maken in de Wedstrijd van de Toekomst op 12 mei hun opwachting met een jong elftal. De meeste spelers zijn rond de 20 jaar oud en kwamen dit seizoen uit in de Jupiler League. De ervaren Excelsior-spelers Ryan Koolwijk (32), Stanley Elbers (bijna 26) en Lorenzo Burnet (27) moeten samen met routinier en beoogd captain Serginho Greene (35) (RKC) voor balans in het elftal zorgen.

Coaches Michael Reiziger en Winston Bogarde hebben zaterdag in het treffen tegen promovendus Fortuna Sittard de beschikking over onder meer vier spelers van Jong Ajax. Met de talenten Danilho Doekhi, Che Nunnely, Darren Sidoel en Damil Dankerlui veroverde hij dit seizoen de titel in de Jupiler League. Andere spelers die zaterdag in Excelsior-stadion Woudestein de Surinaamse kleuren verdedigen, zijn onder meer Ruben Ligeon (PEC Zwolle), Kenji Gorré (Swansea City) en doelman Jonathan Waterberg (Eindhoven).

Voor de technische staf en voor Suriprofs-bestuurslid André Wasiman was het net als bij eerdere benefietwedstrijden van de Suriprofs een lastige opgave om een evenwichtige selectie samen te stellen. Zo zijn nogal wat clubs waar Surinaamse profvoetballers onder contract staan momenteel in het buitenland om het seizoen af te sluiten. Tegelijkertijd komen sommige spelers deze weken uit in verschillende nacompetities, terwijl anderen kampen met blessures of geen toestemming krijgen van hun club.   

De Wedstrijd van de Toekomst wordt gespeeld op zaterdag 12 mei in Rotterdam in het stadion van Excelsior en begint om 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.jupilerleague.nl/suriprofs. Alleen op de wedstrijddag zelf worden, voor zover nog beschikbaar, toegangskaarten aan de kassa verkocht. Reguliere tickets kosten 10 euro, business seats komen op 47,50 euro.

Laad meer gerelateerde berichten