Onlangs brachten Stanley Menzo Aron Winter en Regi Blinker, respectievelijk voorzitter en adviseurs van de Stichting Suriprofs, een werkbezoek aan Suriname.
Zij werden door de KNVB gevraagd om in het kader van het ‘WorldCoaches’ programma een bijdrage te leveren aan buurtontwikkeling op verschillende locaties in Paramaribo en omgeving.

In de periode 2014/2015 heeft het Suriname Sportontwikkelings-fonds (met ondersteuning van de Surinaamse overheid) tal van mini-kunstgrasvelden laten aanleggen in achterstandswijken. Daarbij is gebruik gemaakt van de expertise van de KNVB.Door de Suriprofs vertegenwoordiging is samen met hun collega WorldCoaches in Suriname, Kenneth Jaliens, Roel Mijnhijmer en Stephen Burke, zijn voetbalclinics verzorgd voor de buurtkinderen in de leeftijdscategorie 10 jaar tot 16 Jaar.

Verder is de 12 weekse cursus voor de begeleiders van deze wijken afgesloten met een certificaat overhandiging.

Daarnaast is tijdens dit verblijf van de gelegenheid gebruik gemaakt om de overdracht van één van de projecten waar de Suriprofs in mei van dit jaar voor hebben gevoetbald, bij te wonen. Het gaat om het project van de Stichting Huize Betheljada, een instelling voor de begeleiding van kinderen en volwassenen met een meervoudige beperking. De aanschaf van een mini autobus was dringend noodzakelijk om optimaal te voorzien in het vervoer van de doelgroep van Betheljada.
In aanwezigheid van het bestuur en medewerkers, de pupillen van Betheljada en genodigden, waaronder George Carron en Aniel Ghisaidoobe (leden van de Suriprofs Begeleidingscommissie) de heer Faizal Abdoelgafoer (minister van Sport en Jeugdzaken),
De heer Gerrit Saheritan (vertegenwoordiger van de KNVB) werd de sleutel van het busje door Stanley Menzo overhandigd aan Marja Themen, directeur van Betheljada.

Na de ceremoniële handelingen mochten de inwoners hun eerste ritje maken met hun splinternieuwe bus, vergezeld van Aron Winter en Regi Blinker

Laad meer gerelateerde berichten