Op uitnodiging van de Jupiler League komen de Suriprofs dit voorjaar opnieuw in actie. Op 12 mei speelt de selectie profvoetballers van Surinaamse komaf tegen de aanstaande promovendus uit de Jupiler League de zogenoemde Wedstrijd van de Toekomst. Daarin wil de KNVB een nieuwe stap zetten met de innovatie van het voetbal door te experimenteren met de spelregels en extra technologie.

De Wedstrijd van de Toekomst wordt georganiseerd door de Coöperatie Eerste Divisie in samenwerking met hoofdsponsor Jupiler, de KNVB, FOX Sports, Southfields, De Correspondent en de stichting Suriprofs. De plaats van handeling is het Van Dongen & De Roo Stadion (voorheen Woudestein) de thuisbasis van de Rotterdamse eredivisieclub Excelsior.

De belangrijkste innovaties in de Wedstrijd van de Toekomst zijn effectieve speeltijd in plaats van 2×45 minuten, de self-pass, de intrap in plaats van de ingooi, doorlopend wisselen en bij een gelijke eindstand het nemen van shoot-outs in plaats van penalty’s.

De komende weken wordt duidelijk wie de tegenstander wordt in de Wedstrijd van de Toekomst. Met nog vier wedstrijden op het programma in de Jupiler League gaat de strijd om rechtstreekse promotie naar de eredivisie tussen Fortuna Sittard en N.E.C. uit Nijmegen. Ook Jong Ajax maakt nog kans op het kampioenschap maar komt als beloftenelftal niet in aanmerking voor promotie naar de hoogste profklasse.

Met de partij tegen de promovendus wordt een traditie in ere hersteld. Sinds de eeuwwisseling speelden de Suriprofs zes benefietwedstrijden tegen NAC Breda (2000), FC Den Bosch (2001 en 2004), FC Zwolle (2002), Heracles (2005) en Volendam (2008) , kort nadat deze clubs kampioen van de Eerste Divisie waren geworden. Daarnaast werd twee keer tegen een gelegenheidsteam van spelers uit deze klasse gespeeld: tegen een All Stars Team (2003) en een Talententeam (2006). Deze wedstrijden werden zonder uitzondering gewonnen door de Suriprofs.

Laad meer gerelateerde berichten