De Stichting Suriprofs heeft woensdag 9 november 2016 in het Olympisch Stadion in Amsterdam het jubileumboek Suriprofs van benefiet tot project gepresenteerd. Suriprofs-voorzitter Stanley Menzo reikte de eerste exemplaren uit aan zijn oud-collega’s Edgar Davids, Aron Winter en Winston Bogarde. Aansluitend deed Stanley Menzo na ruim 15 jaar afstand van zijn voorzitterschap. Hij droeg zijn functie over aan cabaretier en presentator Jörgen Raymann. Beiden spraken de hoop uit dat de Suriprofs tot in lengte van jaren hun activiteiten kunnen voortzetten.

In het rijk geïllustreerde boekwerk staan de activiteiten van de Stichting Suriprofs beschreven vanaf de oprichting in 2000. In woord en beeld zijn de benefietwedstrijden in het Amsterdamse Olympisch Stadion en op Het Kasteel van Sparta Rotterdam vastgelegd. Daarnaast is er volop documentatie over de projecten in Suriname die door de jaren heen met opbrengsten van de wedstrijden zijn ondersteund. In totaal bracht de Stichting Suriprofs 1,8 miljoen euro in voor projecten in Suriname.

Een ander deel van Suriprofs van benefiet tot project is ingeruimd voor interviews met de Surinaamse topvoetballers zelf.
In zijn nieuwe rol van nieuwe voorzitter toont Raymann zich vastbesloten om van de benefietwedstrijd aan het eind van het seizoen weer een vaste traditie te maken: ‘Door omstandigheden die buiten onze invloedssfeer liggen, konden de Suriprofs niet elk jaar in actie komen. We gaan vanaf nu op volle kracht door. Te beginnen in mei 2017.’

Raymann heeft naast de voetbalwedstrijden ook galadiners en andere grotere events in gedachten om gelden in te zamelen voor projecten in Suriname. Daarnaast meldt hij dat de container met hulpgoederen voor het Academisch Ziekenhuis op korte termijn aankomt in de haven van Paramaribo. In augustus bracht hij de penibele situatie bij het AZ onder de aandacht waarna met de Suriprofs een hulpactie in gang werd gezet.

Het boek is verkrijgbaar bij uitgeverij Conserve.

Laad meer gerelateerde berichten