De Stichting Suriprofs schaart zich volledig achter de ondersteuningsacties van het SU4Su-fonds om de coronacrisis in Suriname te bedwingen. Dit fonds werd in maart in het leven geroepen om medische hulpmiddelen in Suriname te bekostigen. Inmiddels is een bedrag van 2 miljoen SRD en 1 miljoen euro ingezameld bij zowel het bedrijfsleven als particulieren in Suriname. 

Het Su4Su-fonds richt zich inmiddels ook op de diaspora buiten Suriname. ‘Eigenlijk proberen we iedereen die Suriname een warm hart toedraagt, waar ook ter wereld, te bereiken met onze campagne’, zegt initiator Henna Draaibaar. ‘De Surinamers in eigen land hebben onze hulp nu dringend nodig.’

De stichting Suriprofs voelt zich aangesproken en stelt een bedrag beschikbaar van 2750 euro voor de aanschaf van medicijnen en testapparatuur. Het liefst zouden de voetballers van Surinaamse afkomst juist in deze periode met een benefietwedstrijd meer geld inzamelen om de Surinaamse gezondheidszorg te steunen. Maar omdat het internationale profvoetbal nog de gevolgen van de crisis ondervindt, zit zo’n wedstrijd er voorlopig niet in.

Hoewel Suriname aanvankelijk grotendeels gevrijwaard bleef van het corona-virus is het aantal besmettingen vanaf eind mei fors opgelopen. Per half juni gaat het om ruim 200 positieve tests en vier dodelijke slachtoffers. Als gevolg van de uitbraak heeft de Surinaamse overheid strenge lockdown-maatregelen afgekondigd. 

Laad meer gerelateerde berichten