De Suriprofs Legends hebben woensdag tijdens de benefietavond in de Rotterdamse Kuip nipt verloren van Oud-Feyenoord. Pierre van Hooijdonk scoorde in de eerste helft uit een strafschop de enige treffer van het duel nadat Michael Mols onderuit was gehaald door Legends-keeper Ruben Muskiet.

Onder aanvoering van Edgar Davids haalden de Legends in het vervolg van de wedstrijd alles uit de kast om er op zijn minst een gelijkspel uit te slepen maar onder meer Ronald Hoop, Glenn Helder en Iwan Redan stuitten steeds op de uitblinkende doelman Edwin Zoetebier.

Verdediger Maarten Atmodikoro vond dat zijn ploeg zeker niet minder was dan de Oud-Feyenoorders: ‘We hebben ze behoorlijk onder druk gezet en hadden het grootste deel van de wedstrijd een overwicht, dacht ik. Misschien dat die gasten toch iets beter op elkaar ingespeeld waren en net iets slimmer speelden. Maar het gaat erom dat we weer met z’n allen bij elkaar zijn geweest. Hopelijk gaan we dit weer vaker doen.’

Sikkelcelziekte

De benefietavond stond in het teken van de bestrijding van de sikkelcelziekte. Met de opbrengst gaat de kinderafdeling van het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis extra onderzoek doen naar deze bloedziekte.

Bij Oud-Feyenoord verschenen onder andere Benny Wijnstekers, Christian Gyan, Henk Vos, Pascal Bosschaart, Bert Konterman en Theo Lucius in het veld. Omdat de Rotterdammers niet erg ruim in de wisselspelers zaten nadat Patrick Paauwe en Peter Houtman waren afgehaakt tijdens de warming-up, trokken Orlando Engelaar en Marciano Schultz na rust een Feyenoord-shirt aan.

Coach Regillio Vrede had nagenoeg alle posities dubbel bezet en kon na de pauze bijna zijn hele elftal verversen. Voor de Legends maakten onder meer Roël Liefde, Kenneth Goudmijn, Cedric Seedorf, Stefano Seedorf, Romeo Wouden, Leo Koswal, Ronald Hoop, Purrel Fränkel, Mitchell Piqué, Winston Bakboord en Pascal Heije hun opwachting.

Edgar Davids

De benefietwedstrijd van de Suriprofs Legends was het eerste evenement onder het nieuwe bestuur van de Stichting Suriprofs onder leiding van Jörgen Raymann. Het ligt in de bedoeling in de voorbereiding op het nieuwe seizoen de traditie van de jaarlijkse benefiet van de actieve Suriprofs in ere te herstellen. Raymann en de zijnen hebben daarnaast ook andere events in gedachten.

Edgar Davids verklaarde na afloop voor de camera van Fox Sports dat hij graag wat langer had gespeeld dan een helft van twintig minuten en eentje van een kwartier. ‘Ach ja, de hoofdwedstrijd moest op tijd beginnen natuurlijk. Maar hoewel ik liever had gewonnen, gaat het vooral om de gezelligheid.’ Over zijn loopbaan als trainer hield Davids zich op de vlakte. Hij heeft zijn praktijkstage bij Telstar onlangs met succes afgerond en moet nu alleen nog een paar theorie-examens afleggen. ‘En daarna? We zien wel wat er komt. Ik wil zoveel maar of ik het ook verdien is een tweede.’

De Kuip stroomde langzaamaan steeds voller tijdens de voorwedstrijd van de Suriprofs Legends. Uiteindelijk zaten er zo’n 30 duizend mensen op de tribune tijdens de hoofdwedstrijd van Feyenoord tegen FC Dordrecht. Ook deze partij werd door de Rotterdammers die aantraden met het tweede elftal gewonnen. Het werd 2-0 door doelpunten van Michiel Kramer. Of Feyenoordtrainer Giovanni van Bronckhorst veel wijzer was geworden van de oefenwedstrijd in de voorbereiding op de topper tegen Ajax volgende week zondag? ‘Daar ging het niet  om vanavond. Ik hoop van harte dat er veel geld is opgehaald voor het Sophia Ziekenhuis.’

Laad meer gerelateerde berichten