Al ruim 15 jaar ondersteunt Stichting Suriprofs projecten in Suriname. De projecten vari├źren van de aanleg van een kunstgrasveld voor de jeugd tot een donatie voor een aangepaste bus voor het vervoer van kinderen en jongeren met een beperking. De organisatie wordt gevormd door het bestuur, adviseurs, ambassadeurs, vrijwilligers en een begeleidingscommissie in Suriname voor de begeleiding┬ávan de┬áuitvoering van de projecten.

Maximaal twee keer per jaar organiseert Stichting Suriprofs een evenement, o.a. een benefietwedstrijd waarvoor Nederlandse voetballers met een Surinaamse achtergrond zich inzetten. Met de opbrengst worden projecten in Suriname mogelijk gemaakt.

Op dit moment is er een noodsituatie in Suriname; de intensive care afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is gesloten in verband met een tekort aan medische verbruiksartikelen en medicijnen.

De medische wereld in Suriname heeft de stichting Suriprofs dringend om hulp gevraagd. Met uw hulp kunnen wij de eerste noodhulp verstrekken. Het gaat vooral om hulp in natura: medische verbruiksartikelen ( IC benodigdheden_AZP2016 Sheet1 ) en medicijnen.

Wij willen uw aandacht vragen voor bijgaand filmpje

Indien u bereid bent hulp te verlenen (in welke vorm dan ook) wilt u dit dan aan ons doorgeven (per mail info@suriprofs.nl)? Uiteraard kunt u bij eventuele vragen ook via dit mailadres contact met ons opnemen. Wij zullen er voor zorgen dat u zo snel mogelijk gebeld wordt door een Bestuurslid of Ambassadeur van de Stichting Suriprofs.