Welke spelers op 12 mei in Rotterdam de Surinaamse kleuren van de Suriprofs verdedigen is nog niet bekend. Wel staat vast dat de beoogde coaches Henk Fräser (ex-Vitesse en toekomstig Sparta-trainer) en Aron Winter (Ajax) straks niet automatisch de spelers van hun voorkeur kunnen opstellen.

Uit de groslijst van profvoetballers van Surinaamse komaf valt een prima elftal samen te stellen. Als doelman komen Gino Coutinho van AZ en Warner Hahn van Heerenveen in aanmerking. In de verdediging kunnen Ridgeciano Haps (Feyenoord) Ricardo van Rhijn (AZ), Serginhio Greene (RKC), Ruben Ligeon (PEC), Fabian Sporkslede (NAC) of Lorenzo Burnet (Excelsior) worden opgesteld. Op het middenveld lijken Ryan Koolwijk (Excelsior) en PSV-talent Kenneth Paal in elk geval oproepbaar.

Met de aanval van de Suriprofs zit het sowieso wel goed: van Ajacied Justin Kluivert, PSV’er Steven Bergwijn, Feyenoorder Jean-Paul Boëtius en Mikhail Rosheuvel van Roda JC tot Quincy Meenig en Geraldo Bekker (beiden PEC Zwolle), Mitchell te Vrede (NAC), Stanley Elbers (Excelsior) of Romeo Castelen (VVV).

Veel hangt af van de ontknoping in het Nederlandse profvoetbal. De komende weken wordt duidelijk welke profs met hun club nacompetitie spelen. Vanaf half mei staan play offs op het programma met als inzet plaatsing voor de Europa League (voorronde) en handhaving dan wel promotie in of naar de eredivisie.

De kaartverkoop voor de Wedstrijd van de Toekomst is inmiddels van start gegaan. Een tribunekaartje kost € 10, een business arrangement met catering komt op € 47,50. De bestelling verloopt grotendeels digitaal via www.jupilerleague.nl/suriprofs. Alleen op de wedstrijddag zelf worden, voor zover nog beschikbaar, toegangskaarten aan de kassa verkocht.

Laad meer gerelateerde berichten