Michael Reiziger en Winston Bogarde treden op zaterdag 12 mei aan als coaches van de Suriprofs tijdens de Wedstrijd van de Toekomst tussen de Suriprofs en Fortuna Sittard in Rotterdam. Beide oud-internationals zijn op dit moment werkzaam bij Ajax. Reiziger zit sinds begin dit seizoen op de bank bij Jong Ajax terwijl Bogarde de A-jeugd onder zijn hoede heeft.

De coaches gaan na dit weekend aan de slag met de samenstelling van de selectie van de Suriprofs. Op zaterdag valt de beslissing over het kampioenschap in de Eerste Divisie. Koploper Jong Ajax heeft aan een zege in de thuiswedstrijd tegen MVV genoeg om kampioen te worden.

Op de laatste wedstrijddag wordt bovendien duidelijk welke club rechtstreeks promoveert naar de eredivisie en het op 12 mei opneemt tegen de Suriprofs: Fortuna Sittard of NEC. Daarnaast vallen de laatste beslissingen over plaatsing voor de nacompetitie. Dan weet de technische staf welke spelers van Surinaamse komaf geen clubverplichtingen hebben en beschikbaar zijn voor de Suriprofs op 12 mei.

Beide coaches maakten in de jaren ’90 deel uit van het succesvolle Ajax-elftal dat onder Louis van Gaal in 1995 de Champions League won. Rechtsback Reiziger (die op 3 mei zijn 45ste jaardag viert) kwam in zijn voetballoopbaan ook uit voor Volendam, FC Groningen, AC Milan, Barcelona, Middlesbrough en PSV. Hij speelde tussen 1994 en 2004 in totaal 72 interlands.

Voor hij als trainer aan de slag ging stond de 47-jarige Bogarde onder contract bij achtereenvolgens Sparta, Ajax, AC Milan, Barcelona en Chelsea. Hij kwam tussen 1995 en 2000 tot 20 interlands.

Laad meer gerelateerde berichten