Home Over ons Henk Fraser

Henk Fraser

Functie: Voorzitter

 

Oud-profvoetballer, voormalig international en Sparta-coach Henk Fraser (7 juli 1966) is sinds half april voorzitter van de stichting Suriprofs. Eerder kwam hij als speler uit voor de Suriprofs, later trad hij ook aan als coach.

Fraser kwam in zijn voetballoopbaan uit voor achtereenvolgens Sparta, FC Utrecht, Roda JC en Feyenoord. Eind jaren ’80, begin jaren ’90 stond hij geregeld in de belangstelling van buitenlandse topclubs maar herhaaldelijk stonden langdurige blessures een internationale transfer in de weg. Om dezelfde reden bleef het aantal optredens voor het Nederlands elftal beperkt tot zes interlands.

Fraser werd vooral bekend als centrale verdediger bij Feyenoord. Bij de Rotterdamse club beleefde hij ook zijn grootste successen: twee keer werd hij landskampioen (in ’93 en ‘99), vier keer veroverde hij de KNVB-beker (’91, ‘92, ’94 en ’95) en eenmaal de Johan Cruyffschaal (’91).
In 1999 stopte Fraser als speler en ging hij aan de slag als jeugdtrainer bij Feyenoord. Daarna zat hij op de bank bij ADO Den Haag en Vitesse. Sinds de zomer van 2018 werkt hij als coach van Sparta waar hij een tweejarig contract tekende.