Het nieuwe bestuur van de Suriprofs onder leiding van Jörgen Raymann is vastbesloten om de jaarlijkse benefietwedstrijd op korte termijn opnieuw een vaste plaats op de voetbalkalender te geven. Sinds de oprichting in 2000 hebben de Suriprofs in totaal 13 benefietwedstrijden gespeeld. Met de netto opbrengst van bijna 1,8 miljoen euro zijn aansluitend talloze projecten in Suriname gefinancierd.

Van 2000 tot en met 2009 werd de benefietwedstrijd elk jaar in mei, aan het eind van het voetbalseizoen gespeeld. Daarna stuitte de organisatie van het jaarlijkse evenement op uiteenlopende obstakels waardoor de wedstrijd een paar keer geen doorgang vond. Het was niet alleen elk jaar opnieuw een lastige opgave om een sterke en representatieve selectie samen te stellen en toestemming te krijgen van clubs om hun spelers af te staan. Ook de veiligheidsvoorschriften bij een grote voetbalwedstrijd speelden een rol. Die zijn de laatste jaren aanzienlijk verscherpt waardoor de organisatie met hogere kosten te maken kreeg.

Desondanks wil Suriprofs-voorzitter Raymann van de benefietwedstrijd zo snel mogelijk weer een vaste jaarlijkse traditie te maken: ‘We zijn in overleg met verschillende clubs en met de KNVB om een vast moment in het seizoen te kiezen voor onze benefiet. Dat zou ook in augustus kunnen, vlak voor de start van de competities. Dan zitten we niet met de nacompetitie en de play offs aan het eind van het seizoen waardoor sommige spelers bij voorbaat al niet mee kunnen doen.’

Laad meer gerelateerde berichten