De actie Saves lives in Suriname ten bate van het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo heeft zijn doel bereikt. De donaties zijn op de plaats van bestemming aangekomen en het bestuur van de Stichting Suriprofs heeft inmiddels een offici├źle dankbrief van de ziekenhuisdirectie ontvangen.

J├Ârgen Raymann bracht in september vorig jaar namens de Stichting Suriprofs met een gefilmde reportage de penibele situatie in het AZ onder de aandacht. Daarin sprak hij met specialisten op de Eerste Hulp Afdeling en van de Hartchirurgie over het nijpende gebrek aan materialen en apparatuur. Het bleek vaak ook te gaan om tekorten aan veelgebruikte medische goederen als drains en slangetjes waardoor operaties niet altijd doorgang konden vinden. Het leidde volgens de artsen soms tot levensbedreigende situaties.

Het filmpje werd verspreid via de social media en maakte volop emoties los. Veel mensen in Suriname en in Nederland voelden zich aangesproken en bij de Suriprofs kwamen talloze donaties binnen: geldbedragen en giften in natura zoals hulpmiddelen, medicijnen en medische verbruiksartikelen. Half december kwam een container in Paramaribo aan met alle vanuit Nederland gedoneerde medische hulpgoederen. Vlak voor Kerst nam Lindy Liauw Kie Fa, medisch directeur van het AZ, symbolisch alle donaties in ontvangst uit handen van Ray Wimpel, als vertegenwoordiger van de Suriprofs in Suriname.

De directie van het AZ in Paramaribo stuurde daarna een dankbrief aan de Stichting Suriprofs. Het bestuur ontving daarbij een offici├źle oorkonde, een Certificate of Appreciation van het ziekenhuis.

Laad meer gerelateerde berichten