De Suriprofs nemen het op zaterdag 12 mei in de Wedstrijd van de Toekomst op tegen Fortuna Sittard. De Limburgse club eindigde zaterdag na een 1-0 overwinning op Jong PSV als tweede in de Eerste Divisie achter kampioen Jong Ajax. Met dat resultaat promoveert Fortuna rechtstreeks naar de eredivisie. De club uit Sittard speelde in 2002 voor het laatst in de eredivisie.

Voor de Wedstrijd van de Toekomst wordt als tegenstander van de Suriprofs de eerste promovendus uitgenodigd door de Coöperatie Eerste Divisie.

Op de laatste speeldag in de Eerste Divisie maakten nog drie clubs kans op het kampioenschap. Omdat koploper Jong Ajax thuis met 2-1 won van MVV stelden de Amsterdammers het kampioenschap veilig met één punt voorsprong op Fortuna. NEC eindigde op vijf punten achterstand als derde na een 3-3 gelijkspel tegen FC Dordrecht.

De Wedstrijd van de Toekomst wordt gespeeld op zaterdag 12 mei in Rotterdam in het stadion van Excelsior. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.jupilerleague.nl/suriprofs. Alleen op de wedstrijddag zelf worden, voor zover nog beschikbaar, toegangskaarten aan de kassa verkocht. Reguliere tickets kosten 10 euro, business seats komen op 47,50 euro.

Laad meer gerelateerde berichten