Edgar Davids heeft woensdag de UEFA Pro Licence behaald, het hoogste trainerscertificaat van de Europese voetbalbond. Hij kan daardoor internationaal als hoofdtrainer in het profvoetbal aan de slag.

Onder auspiciën van de KNVB volgde Davids als 74-voudig international een aangepaste cursus Coach Betaald Voetbal. De middenvelder, een week geleden nog actief in het shirt van de Suriprofs Legends in de Rotterdamse Kuip, liep stage bij Ajax, FC Twente, Al-Ahli en Telstar.
In zijn actieve voetbalcarrière kwam Davids vanaf 1991 uit voor achtereenvolgens Ajax, AC Milan, Juventus, FC Barcelona, Internazionale, Tottenham Hotspur, nogmaals Ajax, Crystal Palace en Barnet FC. Bij die laatste Engelse club was hij zowel trainer als speler. In 2013 speelde hij zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal.

Vorige week liet hij zich na afloop van de wedstrijd tegen oud-Feyenoord enigszins cryptisch uit over zijn ambities als voetbaltrainer. Voor de camera van Fox Sports vertelde Davids dat hij ‘zoveel wil maar dat de vraag is of hij het ook verdient.’

Laad meer gerelateerde berichten