Het bestuur van de Stichting Suriprofs heeft geschokt kennisgenomen van het overlijden van Humphrey Mijnals. De oud-international van Nederland én Suriname overleed vorige week op 88-jarige leeftijd.
Mijnals (‘Minna’) was de eerste Surinaamse speler uit de geschiedenis die uitkwam voor het Nederlands elftal. Als stopper maakte hij op 6 april 1960 zijn debuut in het Olympisch Stadion in Amsterdam in de met 4-2 gewonnen interland tegen Bulgarije. Daarin maakte Mijnals zich onsterfelijk door met een onnavolgbare omhaal vlak voor de doellijn een Bulgaars tegendoelpunt te voorkomen.
De omhaal werd door kunstenaar Erwin de Vries vereeuwigd in de vorm van een bronzen beeld: de Humphrey Mijnals bokaal. Deze beker werd vanaf 2003 uitgereikt aan de winnaar van de jaarlijkse benefietwedstrijd van de Suriprofs. Mijnals was steevast als eregast aanwezig om de bokaal persoonlijk te overhandigen.
Het bestuur van de Suriprofs wenst de nabestaanden en vrienden van Mijnals alle sterkte met het verwerken van het verlies van een iconische voetballer die van grote waarde is geweest voor de Surinaamse gemeenschap.

Laad meer gerelateerde berichten