De selectie van de Suriprofs Legends voor de demonstratiewedstrijd op zondag 30 juli is nagenoeg rond. Tijdens het jaarlijkse Kwaku Festival in het Nelson Mandela Park in Amsterdam Zuid-Oost, verdedigen oud-profs Ellery Cairo, Romeo Wouden, Maarten Admodikoro, Roël Liefden, doelman Ruben Muskiet, Michel Nok, Winston Bakboord, Marchiano Schultz, Jurgen Seedorf, Quincy Lee, Iwan Redan, Steve Olffers en Brian Pinas de kleuren van de Suriprofs.

André Wasiman, al sinds jaar en dag bestuurslid van de Suriprofs, is van plan nog twee spelers op te roepen zodat de Legends op 30 juli met een selectie van vijftien spelers kunnen aantreden tegen de Golden Boys. De demonstratiewedstrijd wordt gespeeld tussen 18.00 en 19.00 uur tijdens het derde Kwaku weekend, vlak voor de finale van het voetbaltoernooi.

Op 29 en 30 juli organiseert de Straatvoetbalbond Nederland voor de derde keer het Kwaku Straatvoetbaltoernooi. De straatvoetballers komen midden op het festivalterrein in actie in wedstrijden van vijf tegen vijf. Daarmee gaat de Kwaku organisatie terug naar de oorsprong van het jaarlijkse festival. In 1975 ontstond het cultuurspektakel immers rond de onderlinge voetbalwedstrijden die ’s zomers in de Bijlmer werden gespeeld.

De demonstratiewedstrijd van de Legends wordt mede mogelijk gemaakt door Change=, het bedrijf van de van oorsprong Surinaamse ondernemer Ralph Mamadeus. Change= is gespecialiseerd in het ontwikkelen van community concepten en wooncomplexen, met name voor werkende jongeren.

Laad meer gerelateerde berichten