Het elftal van de Suriprofs komt op 30 mei in actie tijdens een benefietwedstrijd in het Van Donge en De Roo Stadion van Excelsior in Rotterdam. Tegen wie het team van profvoetballers van Surinaamse afkomst uitkomen is nog niet bekend.

Dat heeft alles te maken met de verschuivingen binnen de voetbalkalender als gevolg van de succesvolle campagne van Ajax in de Champions League. Daardoor is het programma in de eredivisie dat voor 27 april stond gepland in zijn geheel verplaatst naar 15 mei. Die wijziging heeft ook gevolgen voor de data van de play offs om Europees voetbal en om promotie of degradatie.

Omdat nog niet duidelijk is welke clubs ook na de laatste wedstrijddag in de eredivisie (15 mei) nog verplichtingen hebben, is het lastig om de tegenstander van de Suriprofs te bepalen. Hetzelfde geldt voor het samenstellen van de selectie van de Suriprofs.

In voorgaande edities van de benefietwedstrijd speelden de Suriprofs meestal tegen de kersverse kampioen uit de Keuken Kampioen Divisie, zoals de eerste divisie tegenwoordig heet. Vorig jaar kwamen de Suriprofs op verzoek van de KNVB uit tegen Fortuna Sittard in de Wedstrijd van de Toekomst. Daarin werd ge├źxperimenteerd met nieuwe spelregels als de intrap en zuivere speeltijd.

Die wedstrijd vond plaats in het Van Donge en De Roo Stadion, het vroegere Woudestein en de thuisbasis van eredivisieclub Excelsior. De samenwerking met organisatie is goed bevallen zodat dit jaar opnieuw snel afspraken met de Rotterdammers konden worden gemaakt.

Laad meer gerelateerde berichten