Rond de benefietwedstrijd van de Suriprofs op 30 mei wordt uitgebreid stilgestaan bij de vliegramp op Zanderij in Suriname. Op 7 juni is het precies 30 jaar geleden dat een DC 8 van Surinam Airways vlak voor de landing neerstortte. Daarbij kwamen 176 inzittenden om het leven onder wie de meeste voetballers van het Kleurrijk Elftal.

Veertien profvoetballers vonden daarbij de dood: Ruud Degenaar (Heracles), Lloyd Doesburg (Ajax), Steve van Dorpel (Volendam), Wendel Fräser (RBC), Frits Goodings (FC Wageningen), Jerry Haatrecht (Neerlandia), Virgall Joemankhan (Cercle Brugge), Andro Knel (NAC), Ruben Kogeldans (Willem II), Ortwin Linger (Haarlem), Fred Patrick (PEC Zwolle), Andy Scharmin (FC Twente), Elfried Veldman (De Graafschap), Florian Vijent (Telstar) en coach Nick Stienstra (RKC). Het Kleurrijk Elftal zou clinics komen geven en demonstratiewedstrijden gaan spelen in het land van herkomst.

Alleen de profvoetballers Sigi Lens, Edu Nandlal en Radjin de Haan overleefden de crash, samen met acht andere passagiers.

Op 30 mei wordt de tragedie herdacht samen met nabestaanden en overlevenden. Op de wedstrijddag worden speciale shirts van de Suriprofs te koop aangeboden met daarop de namen van de overleden spelers.

De benefietwedstrijd op Hemelvaartsdag wordt gespeeld in het Van Donge en De Roo Stadion, de thuisbasis van eredivisieclub Excelsior in Rotterdam.

Laad meer gerelateerde berichten