Home Over ons Guillaume Ellis

Guillaume Ellis

Functie: Penningmeester

 

Guillaume Ellis werkt als financieel manager bij het van oorsprong Duitse mediaconglomeraat Bertelsmann BV. Inmiddels is hij ruim dertig jaar verbonden aan het miljardenconcern dat vestigingen heeft in meer dan vijftig verschillende landen. Bertelsmann geniet vooral bekendheid via dochterbedrijven als de RTL Group, uitgeverij Penguin Random House, tijdschriftengroep Grüner + Jahr en muziekbedrijf BMG.

Als financiële man is Ellis onder meer verantwoordelijk voor de jaarverslagen van Bertelsmann Netherlands Group. Tussen 2008 en 2016 hield hij zich vooral bezig met de financiële huishouding van BMG, het enige internationaal opererende concern dat uitgeefactiviteiten combineert met het uitbrengen van muziek.

Ellis zet zijn ervaring, vakkennis en netwerk in zijn vrije tijd graag in voor stichtingen en initiatieven die het maatschappelijk belang dienen. Zo fungeert hij net als bij de Suriprofs ook in het bestuur van “Dat Ding van Ons” als penningmeester. Dit platform richt zich op het samenbrengen, verbinden en zichtbaar maken van Surinaamse/Caraïbische professionals en potentials. Daarnaast is Ellis nauw betrokken bij het stimuleren van het ondernemingsklimaat op Curaçao.